Interieur advies en interieurtips

Het belangrijkste interieur advies is dat je in je eigen huis een sfeer creëert die bij je past en aansluit aan je (levens)behoefte. Maak van je huis een thuis en leef! Door gebruik te maken van de juiste kleuren, meubels die voor je doen spreken en gebruik de ruimtes in je huis om je functioneren makkelijk te maken. Maak je interieur persoonlijk door unieke objecten te tonen en laat je smaak spreken middels een kunstwerk.

Interieurtips

Verzamel ideeën en voorbeelden en maak een moodboard. Een moodboard kan je helpen om een sfeer en stijl te bepalen die bij je past. Verzamel ideeën en voorbeelden van kleuren, meubels en stijlen die je aanspreken. Maak aan de hand van de verzamelde knipsels een compositie die je aanspreekt.

 

Trendkleuren combineren met neutrale kleuren. Kies als basis voor kleuren en meubels die neutraal zijn en gebruik een trendkleur als eyecatcher of accent. Laat de trendkleur terug komen in accessoires zoals kussens en kandelaars. Een enkele muur geverfd in de trendkleur geeft een groots effect. Wil je de kleur subtiel laten terug komen maak dan gebruik van unieke elementen in de ruimte zoals een pilaar of nis en verf deze in de accentkleur.

 

Warme of koele ruimtes. Een kamer op het noorden doet koud en kil aan omdat je te maken hebt met indirect zonlicht. In een kamer op het zuiden heb je te maken met direct zonlicht dat warme kleuren bevat. Hier kan je op inspelen door in een kamer op het noorden gebruik te maken van warme kleuren zoals rood, oranje en beige. In een kamer op het zuiden kan je dan heel goed gebruik maken van koele kleuren zoals grijs, blauw en groen.

Interieurtips – Makeithome

Via onderstaande links is het mogelijk om verschillende soorten sfeerimpressies te bekijken om je zo op weg te helpen bij de interieurkeuze:

-      Interieurtips - woonkamer

-      Interieurtips - trend kleuren

-      Interieurtips - slaapkamer

-      Interieurtips - babykamer

Voor meer informatie kun je gerust contact opnemen of bekijk hier meer interieur ideeën.