Interieur kleuren

Interieur kleuren weerspiegelen je persoonlijkheid. Een rustig type zou niet snel voor de kleur rood kiezen. Deze persoon zou zich eerder thuis voelen in een interieur met rustige ingetogen kleuren afkomstig uit de natuur zoals, zand en kiezel in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout. Je kan ook bewust kiezen voor een kleur in je interieur omdat je juist een bepaalde sfeer wil creëren. Zo heeft de kleur rood invloed op de bloedcirculatie dat maakt dat je er energiek en levendig van wordt. Wil je rust creëren in een interieur waar je je wil bezinnen, kies dan voor paars tinten. Paars staat voor spiritueel bewustzijn. Door de juiste kleur te kiezen in je interieur heb je invloed op je eigen gemoedstoestand.

Interieur kleuren trends 2014

Aan de hand van vier kleur trends voor interieurs laat ik zien wat je kan doen met kleur en wat kleur met je interieur doet. Te beginnen met de trend "Sculpted Simplicity" van de Pantone kleuren collectie. De gebeeldhouwde eenvoud erkent vorm en structuur en laat zien hoe belangrijk deze is voor een inrichting of een eindproduct. De kleuren die in dit palet gebruikt worden zijn bescheiden en staan niet centraal. Iedere kleur heeft zijn verfijnde tint met opvallend genuanceerde ondertoon welke elegant en harmonieus is.

kleurenpalet, kleurenwaaier, grijstinten

kleurenpalet, interieur kleuren, trend kleuren, kleurenwaaier

 

Koele kleuren uit de oceaan

De tweede kleur trend die ik wil benoemen in "Fluidity". Deze kleuren zijn geïnspireerd uit het onderwaterleven met levensverlengende koele watertinten zoals blauw en blauw-groen tinten. Daarnaast vindt je onder water groen zeegras en oranje koralen met onderzeese- schepsels in de kleuren paars. 

kleurenpalet, kleurenwaaier, oceaan kleuren

kleurenpalet, interieur kleuren, trend kleuren, kleurenwaaier

 

Intieme kleuren met pastel tinten

Het kleuren palet van "Intimacy" heeft een uitnodigend en zacht karakter. De kleuren zijn op een subtiele wijze nauw met elkaar verbonden en variëren van warme en koele kleuren naar neutrale tinten.

kleurenpalet, kleurenwaaier, pastel tinten

kleurenpalet, interieur kleuren, trend kleuren, kleurenwaaier

 

Kleuren van kracht en energie

Zoals de naam van dit kleuren palet "physicality" al impliceert, staat deze voor kracht en energie met kleuren die refereren naar smeetijzer en antiek mos. Als tegenhanger vind je de aanwezigheid van tinten die noodzakelijk zijn voor introspectie en kalmte zoals paars welke refereren naar kruiden zoals lavendel.

kleurenpalet, kleurenwaaier, contra kleuren

kleurenpalet, interieur kleuren, trend kleuren, kleurenwaaier

 

Interieur kleuren trends 2013 

Poeder en nude tinten

Deze kleuren in je interieur zorgen voor een rustige, neutrale, vrouwelijke uitstraling. Perfect voor een rustige basis welke je stoer en krachtig maakt door een donker accentkleur te gebruiken zoals grijs of (donker) blauw. Wil je het interieur wat meer funcky maken, durf dan te combineren met fluor kleuren. Gecombineerd met koperkleuren geeft het een luxe effect.

 Poeder kleuren en node tinten in de slaapkamer

Ga naar de sfeerpagina >>>

Emerald

De trendkleur van 2013 is emerald. Afgeleiden daarvan zijn de kleuren turquoise, smaragd groen en helderblauw. Deze frisse, gezellige kleuren zorgen voor een zomerse sfeer in je interieur. Bij deze kleuren denk ik gelijk aan een goud kleurig strand met prachtig blauw, groene zee. Dat maakt dat deze kleuren mooi gecombineerd kunnen worden met warm, goudgeel en natuurlijke materialen zoals hout.

 

Ga naar de sfeerpagina Zomers Turquoise >>>

Pastel kleuren

Lichte vrolijke kleuren die je doen denken aan snoepgoed en ijsjes. Het is een kleurtrend 2013 die veel te zien is op de catwalk die zijn weerslag heeft op interieur gebied.

Pastel tinten in je interieur

Ga naar de sfeerpagina >>>

Interieur kleuren - sfeerimpressies 

Ideeën nodig voor het inrichten van jouw kamer(s)? Bekijk onze verschillende soorten sfeerimpressies:

-      Interieur kleuren - woonkamer

-      Interieur kleuren - slaapkamer

-      Interieur kleuren - babykamer

-      Interieur kleuren - groen

-      Interieur kleuren - blauw 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.