Interieurstijlen

Makeithome.nl vindt het vooral belangrijk dat je je eigen interieurstijl kiest. Welke interieurstijlen je daaraan kan koppelen is niet belangrijk. Kies de meubels, kleuren en accessoires die bij jouw persoonlijkheid passen en let op gebruiksvriendelijkheid die bij jouw levensstijl past. Je hebt pas stijl als je je interieur eigen maakt! Style, create, live!

Interieurstijl: etnisch

Laat je inspireren door verre reizen en andere culturen. De stijl die je daardoor in je interieur creëert is kleurrijk, met gedurfde kleuren afkomstig van specerijen en kruiden die je op de markt in India terugvindt.

De interieurstijl kenmerkt zich ook door het tonen van persoonlijke stukken in het interieur op een prominente plek. Denk aan aandenkens die gekocht zijn in het land van de reisbestemming zoals aardewerken potten en schilderijen.

Deze interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van hout, borduursels, aardewerk en warme uitgesproken kleuren.

Ga naar de sfeerpagina Etnische Invloeden >>>

Interieurstijl voor stadse types: urban

Houd je van het stadse leven, dat bruist, met veel mensen om je heen en graag tussen de moderne en oude gebouwen met afwisselende architectuur loopt. Dan past de Urban interieurstijl bij jou. Deze interieurstijl toont strakke lijnen, grafische designs en felle kleuren als accent. Er wordt in het interieur gebruik gemaakt van materialen zoals metaal en beton. Wat erg trendy is om oude muren te laten zien en de ruimte aan te kleden met strakke moderne meubels en accessoires.

Woonstijl: Urban

Ga naar de sfeerpagina Urban; zwart met accentkleur geel >>>

Interieurstijl geïnspireerd vanuit vroegere tijden: retro

Mensen hebben van nature de neiging om dingen van vroeger te onthouden en mooier te maken dan het in werkelijkheid was. Vroeger was alles beter, mooier en leuker. Dat maakt dat we graag teruggrijpen naar ontwerpen en architectuur uit het verleden. De moderne bouwstijl waarbij invloeden uit de jaren 30 toegepast worden in een goed voorbeeld. In het interieur komt de retro stijl terug in meubels zoals de designklassieker eames stoel. Het is eenvoudige vormgeving welke praktisch en gebruiksvriendelijk is.

Retro interieur woonstijl

Ga naar de sfeerpagina Creëer je eigen retro interieur stijl >>>

Interieurstijl voor luxe en comfort: glamour chique

Een interieur dat geborgenheid biedt en warmte en luxe uitstraalt is de stijl glamour chique. Deze stijl is geboren uit de behoefte naar een huislijke sfeer als tegenhanger van het individualisme. Samenkomen en gezelligheid is waar mensen behoefte aan hebben in een interieur waar gebruik wordt gemaakt van een afwisseling van mat en glans stoffen. Kussen van zachte stof, plaids en kandelaars zijn kenmerkend voor deze stijl. Warme kleuren in combinatie met robuuste vormen.

Glamour chique

Ga naar de sfeerpagina Interieurstijl glamour chique >>>

Interieurstijlen – meer informatie

Voor meer informatie, tips en interieur ideeën kan je terecht op onderstaande pagina’s:

-       interieur ideeën

-       interieur inspiratie

-       interieur advies

-       interieurtips

-       interieur voorbeelden

-       interieur kleuren

-       interieurtrends

Voor meer informatie kun je gerust contact met ons opnemen. 

MisterDesign